inspiratie·Kersttafel·Koken & Tafelen

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

KERST BRUNCH – Ook dit jaar heb ik weer een kersttafel gemaakt om jullie te inspireren. Dit keer ben ik gegaan voor een lunch/brunch tafel, want wie zegt dat kerst alleen voor fancy diners is? Ik vind het namelijk heerlijk om lekker uit te pakken met de kerst! Uitgebreid brunchen met onze familie doen we vaak op 1e kerstdag. Ik ging aan de slag en dekte een kleurrijke tafel voor de feestdagen!

De basis

Kerst is de ideale periode om eens lekker uit te pakken. Alles kan en mag (vind ik). Naast het versieren van het huis steek ik ook altijd veel tijd in het dekken van de tafel. Voor het kerst diner, maar dus ook voor een brunch.

Als basis gebruik ik een katoenen of linnen tafelkleed. Ik kijk altijd naar de kleuren in mijn interieur en zoek een kleed wat hier mooi bij past. Combineer twee tafelkleden met elkaar om het extra feestelijk te maken. Voor deze styling heb ik ook twee gecombineerd, beide van H&M HOME. Die met bloemetjes heb ik als een loper opgevouwen, zo krijg je een leuk kleuraccent in het midden van de tafel.

Combineer twee tafelkleden met elkaar om het extra feestelijk te maken

Dan mag nu je mooiste servies weer uit de kast! Ik hou zelf erg van verschillende kleuren en printen, en het combineren hiervan. Dit servies is een combinatie van HK Living, Kwantum, Xenos en tweedehands. Werk met laagjes en maak het af met een mooi servet. Ik heb gekleurde linten geknipt en die om de servetten geknoopt. Vrolijk en budget vriendelijk.

Tips

  • Creëer contrast. Heb je donker servies, kies dan een lichtere ondergrond zodat je servies mooi uitkomt.
  • Werk met laagjes! Stapel je servies, kies voor een hogere kandelaar. Gebruik mooie servetten. Dit alles zorgt voor een luxe geheel.
  • Kleur is prachtig maar voorkom dat het hysterisch wordt. Kies dus een kleurenpalet en hou je hieraan.
  • Probeer kleuren te herhalen. Zo gebruik ik bij mijn tafel dezelfde kleur kaarsen als het servies. En die kleuren laat ik ook weer terug komen in de servetten etc.

Accessoirres

Nu het kleed op tafel ligt, het servies al sierlijk op tafel staat te shinen en de glazen klaar staan om gevuld te worden, is het tijd voor de accessoires. Deze maken de tafel pas echt af.

Tijd voor de accessoires, deze maken de tafel pas echt af.

Kaarsen mogen niet ontbreken vind ik. Ze geven meteen zoveel sfeer. Kies voor een wat hogere kandelaar zoals hierboven. Zodat je meteen wat dynamiek hebt. Deze prachtige gouden kandelaar vind je bij OTTO, klik hier. Ook te gebruiken als advent kandelaar. De houten boompjes zijn van Nord.

Gebruik leuke manden en schaaltjes voor de broodjes en het beleg. Ik koop niet speciale mandjes voor de kerst, maar kijk wat ik in de kast heb staan. Glazen kommen afgewisseld met bijvoorbeeld hout of rotan voor een warme sfeer. Deze mand hierboven met broodjes is eigenlijk een fruitmand, maar doet het ook prima als broodmandje. En je kunt er ook nog een onderzetter van maken, zo leuk!

Tips

  • Kijk uit met te hoge decoratie, je wil niet dat het zicht van je tafelgenoten wordt geblokkeerd.
  • Wees creatief, voeg een persoonlijk tintje toe aan je tafel. Bijvoorbeeld zelfgemaakte servetringen, naamkaartjes etc.
  • Kijk niet alleen naar je tafel maar ook naar de omgeving eromheen. Zorg dat alles netjes is, en hang ook wat decoratie achter of boven de tafel voor extra diepte en dynamiek.
  • Groen is altijd goed! Zoek wat dennentakken in het bos, doe hulst in een vaas of knip net zoals ik wat takjes uit de tuin. En oh wat ruikt dat lekker!

Hang ook wat decoratie achter of boven de tafel.

De sterren aan de muur zijn ook te koop bij OTTO. Ook de sterren boven de tafel vind je in de webshop. In veel verschillende kleuren. De overige sterren kocht ik bij de Intratuin en vanwini. De wandcirkel is van hiporgnl.

Thermoskan van Rotpunkt via OTTO

Als kers op de taart strooi ik nog wat sterretjes over de tafel voor net dat beetje extra sparkle.

Tot slot

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn kerstbrunch tafel. Hebben jullie al zin om aan de slag te gaan? Ik ben heel benieuwd naar alle mooi gedekte tafels, deel het gerust op Instagram en taggen maar! Voor nu wens ik jullie alvast hele fijne feestdagen! Liefs Baukje

Ik schreef deze blog ter inspiratie. De merken en websites die ik noem zijn niet gesponsord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s