DIY·feest·inspiratie·Interieur·Koken & Tafelen·pasen·styling

Inspiratie voor de paastafel

Over twee weken is het alweer Pasen. En ook dit jaar geen brunch met de hele familie, helaas. Maar daarom is het natuurlijk wel leuk om het gezellig te maken met je eigen gezin. Ik heb alvast een sfeervolle tafelstyling gedaan zodat ik jullie hiermee kan inspireren.

Begin met een goede basis

Bij het dekken van de tafel begin ik eigenlijk altijd met de basis, een mooi tafellaken. Ik houd zelf heel erg van stoffen lakens zoals katoen of linnen. Dit geeft meteen al heel veel sfeer. Deze die ik hier gebruikt hebt is van de H&M, helaas niet meer in de collectie maar er komen heel vaak nieuwe dessins online. Nog een tip, bij Dille & Kamille verkopen ze ook prachtige tafelkleden, zowel linnen als katoen in hele mooie kleuren. Maar je kan natuurlijk ook mooie rieten placemats of iets dergelijks gebruiken.

Het servies

Haal je mooiste borden uit de kast, sapjes drinken we uit luxe glazen. Deze bruine wijn/sap glazen zijn van de Zara. De mokjes vond ik bij de kringloop.

“Met feestelijke dagen pak ik altijd lekker uit”

Ik mix en match vintage servies graag met nieuw, de borden met aardetinten zijn van de Kwantum. Maar Xenos heeft ook servies in prachtige kleuren. De transparante bordjes zijn vintage en komen extra mooi uit op de terra onderborden. Gebruik leuke schaaltjes in verschillende tinten en patronen voor het broodbeleg.

Walnoot hout is nu helemaal in en ik vind het ontzettend sfeervol! Het taartplateau is van Dille & Kamille en gebruik ik ook gewoon als leuke styling. Ik zag dat H&M en Zara nu ook veel van deze houten items verkopen. Voorraad jar is van HK Living. Paaskoekjes van Droomkoekjes en de leuke houten bunny van Kay Bojesen en die met zwarte oortjes jaren geleden eens bij de Xenos gekocht.

De schattige eierdopjes zijn een kringloop gelukje

Paastak

Een paastak mag eigenlijk niet ontbreken en zijn allang niet meer zoals ze vroeger waren, met knalgele kuikentjes en houten konijntjes. Tegenwoordig kun je uitpakken en hebben heel veel winkels een breed scala aan paasversiering. Ik heb mijn hangers van de Sostrene Grene en Dille & Kamille. De vaas is van Madam Stoltz.

Creatief met servetten, bunny love

Tot slot nog een simpele en leuke DIY met servetten. Deze die ik gebruikt heb zijn van Dille & Kamille.

“Lief konijntje”

Vouw je servet een stuk of 4x dubbel zodat je een dunne strook hebt. Leg het ei erin, bind met een stukje touw bij elkaar zodat je twee oortjes krijgt. Je kan er wat droog bloemetjes instoppen en er een gezichtje op tekenen om het extra leuk te maken!

Ik hoop jullie te hebben kunnen inspireren en alvast veel plezier met het maken van een sfeervolle paastafel!

Deze blog is niet gesponsord, alles is zelf gekocht door mij en ik deel de winkels enkel en alleen ter inspiratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s