inspiratie·Interieur·Trends & Inspiratie·Tuin & Balkon

Onze tuin make-over

Ik krijg vaak vragen over onze tuin. Hoe we tot het ontwerp zijn gekomen, hoe we de buitenkeuken hebben gemaakt etc. Ik zal deze vragen beantwoorden in deze blog en jullie de voor en na foto’s laten zien.

IMG_20190712_194132

Ontwerpen en starten maar!

Wij hebben ons huis in september 2017 gekocht en zijn een paar maanden later begonnen met de tuin. Deze stond vol met wilde beplanting en de indeling was heel onlogisch waardoor alles heel klein oogde. Richard had een mooi ontwerp gemaakt en dus gingen we eind februari al aan de slag. Dikke jas aan, muts op en gaan! We hebben echt de hele tuin leeg gehaald zodat we alles zelf opnieuw konden indelen.

IMG_9982

Daarna ben ik begonnen met het schoonmaken van de schutting en het beitsen ervan. Wat een verschil! Ik heb de Ceta Bever beits gebruikt, no spon maar wel een goede tip. Nu 3 jaar later zit het er nog steeds perfect op.

IMG_0279

In de hoek van onze tuin wouden we graag een overkapping, niet een gigantische maar een fijn plekje om met familie en vrienden te kunnen zitten. En een plekje wat ons schaduw bied aangezien we een tuin hebben met veel zon. Het ontwerp had Richard al uitgetekend en samen met wat hulp van familie hebben we hem gebouwd. Eerst met een plat dak maar later hebben we hier een puntdak van gemaakt. Ook hebben we hem iets groter gemaakt. Dit zorgde voor meer lichtinval, geeft een ruimtelijk gevoel en was precies het sfeertje wat we graag wouden.

IMG_0721

IMG_0750

IMG_20200301_144824

IMG_20190804_163719_810

dav

DSC03593

We hebben in de overkapping gekozen voor grind, dit geeft meteen een gezellig sfeertje en wij vinden de combinatie van tegels & grind erg mooi.

Groen is iets wat we beide belangrijk vinden in een tuin. Die boho tuinen die je nu veel ziet met veel bestrating of grind en naturel tinten zijn prachtig maar niks voor ons. Onze tuin moet veel groen hebben. Dus hebben we over de hele lengte van het terras grote plantenbakken gemaakt en voor een perkje met gras gezorgd.

Ik krijg veel vragen over hoe we de plantenbakken hebben gemaakt. We hebben bij de bouwmarkt cellenbeton blokken gekocht. Deze blokken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Vervolgens hebben we deze aan elkaar gelijmd met speciale beton lijm. Dit lijkt een beetje op pur en is ook te koop bij de bouwmarkt. Mocht je niet helemaal lekker uitkomen, de blokken zijn ook heel makkelijk op maat te zagen en ze zijn ook niet zwaar. Fijn om mee te werken dus. Vervolgens hebben we het geheel eerst in de grondverf gezet. En daarna met een kleur naar keuze geverfd, met betonverf en ook deze is gewoon bij de bouwmarkt te koop.

IMG_0445 (1)

IMG_0461

IMG_20200731_210257_941

De buitenkeuken is eigenlijk op dezelfde manier in elkaar gezet, met de blokken kun je zelf een mooie buitenkeuken bouwen. Wij zijn er heel blij mee, we gebruiken de buitenkeuken veel en de plantenbakken staan vol met groen. Alles staat nu al twee jaar en het is nog steeds even mooi.

IMG_20180805_175404_172

IMG_20190630_223033

De aanleg van het terras hebben we begin dit jaar opnieuw gedaan, nu met mooie grote tegels in een lichte beton kleur. Door grote tegels te nemen en een lichte tint lijkt het terras optisch groter. Ook hebben we een grindpad door de tuin laten lopen ipv stenen, zo lijkt het organische/speelser. De planten zijn in twee jaar tijd al behoorlijk gegroeid. We hebben bewust voor jonge bomen gekozen om het groei proces te kunnen volgen. Dit maakt het tuinieren en onderhouden extra leuk 🙂

IMG_20200819_175713_741

DSC03666-1

Ook de voortuin en oprit hebben we flink onder handen genomen. Dit zal ik later nog eens in een aparte blog delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s