Gadgets·Huishoudelijk·Interieur

‘Bring back the wow’

Ik beken, ik hou van een schoon en opgeruimd huis. Wie niet? Maar bij ons thuis is het dus ook echt (bijna) altijd opgeruimd en netjes. De foto’s die ik hier en op Instagram deel komen redelijk dicht bij de werkelijkheid. Dus voor mij geen opruimsessies als ik foto’s ga maken, of hoekjes van de kamer vol met spullen. Bijkomend voordeel is wel dat wij nog geen kinderen hebben en mijn man ook heel netjes is, yeeh! Maar met twee haarballen (lees katten) in huis gaat er wel behoorlijk wat tijd zitten in het huishouden en dat mag best een beetje minder..!

DSC03246-01
Test 1, 2, 3

Ik kreeg de vraag of ik de Karcher Floor Cleaner wou testen. Ik moest eerlijk gezegd wel even over dit aanbod nadenken. Ik wil leuke passende content delen met jullie en hier ook eerlijk en open in zijn. Maar omdat mijn blog en Instagram interieur gerelateerd zijn en de meeste van jullie mij hier ook om volgen dacht ik; ja dit is content passend bij mijn account. En aangezien ik elke dag het huis stofzuig en minstens 2x in de week moet dweilen leek de Floor Cleaner me ook gewoon een heel handig apparaat.

Ik heb de Floor Cleaner FC 5 cordless premium. Deze heeft een twee-in-een functie. Dweilen zonder eerst te hoeven zuigen doordat vochtig en droog vuil, waaronder haar, in 1 keer wordt opgenomen. En daar wordt ik dus heel blij van, want meer tijd over voor leuke dingen!

DSC03229-01

Toen ik de doos opende was ik bij verrast, wat een mooi design! Bij de handleiding was mijn eerste gedachte, wat een gedoe. Zoveel stappen.. Ik besloot naar de website van Karcher te gaan en dit bleek een goede beslissing. Want het is dus echt een eitje. Op de website staan korte filmpjes , heel fijn en overzichtelijk. Binnen 5 minuten kon ik al beginnen!

DSC03253-01
De rollers en op de achtergrond het reinigingsmiddel wat aan het water wordt toegevoegd
DSC03236-01
Power knop; GO!

Ik heb de Floor Cleaner nu twee weken in huis en ik ben er heel blij mee! Toen ik hem voor het eerst gebruikte dacht ik wow dit gaat lekker! Het apparaat doet alles voor je, hij trekt je als het ware mee en dus kost het eigenlijk geen moeite. Haren, kruimels en kattenbak grind zuigt hij feilloos op en ondertussen wordt je huis lekker gedweild. Hij is heel makkelijk om even tussendoor te pakken, als de katten weer eens met modder pootjes binnen komen wandelen bijvoorbeeld. En omdat hij op accu werkt en je dus geen draden meesleept, neem ik hem ook meteen mee naar boven voor de badkamer etc. Ik dweil er zelfs de trap mee! Het is echt een luxe apparaat, die het schoonmaken van je huis net even wat makkelijker en leuker maakt.

DSC03152-01

 

IMG_20200615_132303-01

Omdat ik deze review eerlijk wil doen heb ik ook nog wel een paar verbeter puntjes. Ik zal de voor-en nadelen nog even overzichtelijk opsommen voor jullie.

Voordelen
 • Hij bespaart je 50% aan tijd omdat je kan zuigen en dweilen tegelijk.
 • Geen gedoe met het uitspoelen van een dweil, vies water en gesjouw met emmers.
 • Het gedweilde oppervlakte droogt sneller dan bij normaal dweilen.
 • Hij is heel wendbaar.
 • Mooi design, mooie kleur.
 • 85% waterbesparing en door het lage waterverbruik is dit apparaat dus ook geschikt voor parket en laminaat.
 • Goede houding, niet hoeven bukken en dus beter voor je rug.
 • Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser en de rollers in de wasmachine op 60 graden.
Nadelen
 • Het apparaat is niet heel licht.
 • Hij maakt net zoveel lawaai als een stofzuiger, misschien iets wat je niet verwacht maar het is natuurlijk een dweil EN zuiger in 1, dus ergens ook wel logisch.
 • Je bespaart er veel water mee maar het is wel een apparaat op een accu dus in dat opzicht niet zo goed voor het milieu.
 • Hij vervangt niet je gewone stofzuiger, het is echt een apparaat voor tussendoor. Dus je moet het huis nog gewoon stofzuigen, alleen wat minder vaak.

 

DSC03212-01
Kat Joop kijkt of alles wel goed schoon wordt

Voor mij zijn er zeker een stuk meer voordelen en ik ben echt blij met deze aanwinst. Het scheelt gewoon veel tijd. En als je kinderen en/of huisdieren hebt is het absoluut een aanwinst.

 

Ik schreef deze blog in samenwerking met RVG media & inpact en Karcher. Zij stuurden mij dit handige apparaat en ik ben er erg blij mee. Dankjewel RVG & Karcher.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s