Interieur·Trends & Inspiratie

Zo combineer ik kleurrijke meubels in ons interieur

De eethoek, een plek in huis die heel belangrijk is. Je komt er tot rust na een lange werkdag, voert er gesprekken en eet er met je gezin. En iets wat wij zelf graag doen is gezellig tafelen met familie en vrienden. Hapje, drankje en tussendoor lekker koken. Onze eethoek grenst aan de keuken en we kijken uit over de tuin. Een hele fijne plek dus. Toch was onze eethoek geen onderdeel van de rest van ons huis en daar ging ik mee aan de slag!

Screenshot_20200428_150900
Zo was onze eethoek eerst
IMG_20200426_174025-01
En dit is na de toevoeging van kleurrijke stoelen

Wie mij een beetje kent weet dat ik van kleur houdt, en dan vooral van warmte en aardetinten. Dit is overal in huis terug te vinden, met uitzondering van onze eethoek. Dat hoekje kreeg ik maar niet passend bij de rest. Totdat ik werd benaderd door Zen Lifestyle, een prachtige woonwinkel van 15.000 m² met de mooiste merken zoals Zuiver en Dutchbone maar ook Be Pure, Bodilson, Eleonora en HKliving. En ze hebben ook een hele toffe eigen collectie waaronder deze stoelen of bijvoorbeeld een eetbank welke ook leuk te combineren is bij de eettafel. 

DSC02628-01

Ik zag deze prachtige oudroze eetkamerstoelen (naam Robby) en was meteen verliefd. De warme diepe kleur past heel mooi bij de rest van ons interieur en combineert lekker. En een velours stoel past bij de trend van nu en zorgt meteen voor warmte. Door te kiezen voor twee kleurrijke stoelen gemixt met grijs krijg je een spannend geheel wat niet te overheersend is. De stoelen variëren ook van model maar door de poten in dezelfde kleur (mat zwart) te houden wordt het toch een geheel. En niet geheel onbelangrijk, ze zitten heerlijk.

DSC02629-01

‘Een stoel moet mooi zijn maar vooral heel lekker zitten’

Het is altijd spannend om voor meubels te gaan die niet in het rijtje zwart-wit-bruin passen maar het kan ontzettend veel doen voor je interieur om een beetje out-of-the-box te denken.

Hoe ik de stoelen combineer met de rest van ons interieur? Ik ga altijd uit van een paar basis kleuren zoals terra, zand en oudroze en zorg ervoor dat dit op verschillende plekken in huis terug komt. Meestal met kleine accessoires, op de bank ligt bijvoorbeeld een oudroze kussen en achter de eethoek hangen lijstjes met terra, zand en roze tinten.

‘Ga uit van een paar basiskleuren’

DSC02499-01

Het leuke oker-gouden tafeltje is ook van Zen Lifestyle en multifunctioneel. Hij heeft al fungeert als krukje bij de eethoek voor een extra zitplaats maar wordt het meest gebruikt als bijzettafeltje. Ik ben gek op dat soort multi-inzetbare items. Ook hier heb ik gekozen voor een kleurtje, namelijk oker met gouden onderstel. Deze kleur zou je misschien niet snel bij oudroze stylen maar dit staat juist heel mooi. Ik zeg altijd, met kleur stylen is veel durven maar vooral ‘gewoon’ doen.

 

Ik vind onze eethoek nu helemaal perfect. De stoelen zitten heerlijk zodat wij lekker lang kunnen tafelen. En zonder echt grote aanpassingen hebben we nu een hele gezellige eethoek. Ik zeg, aan tafel! Hoewel, als onze katten Puck en Joop er niet liggen want sinds de komst van de nieuwe stoelen is dit hun favoriete slaap plek geworden!

 

Ik schreef deze blog in samenwerking met Zen Lifestyle. Zij stuurden mij deze mooie stoelen en het tafeltje en ik ben er erg blij mee. Dankjewel Zen Lifestyle. Check Zen Lifestyle voor nog meer toffe interieurspullen!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s