DIY·Interieur

DIY: Papieren kunst aan je muur

DSC01745-01Op dit moment zijn droogbloemen heel erg trendy en ook grote sierbladeren, palmen en pampasgras zie je in veel interieurs terug. Ik vind dit zelf een erg leuke trend! Momenteel zijn in bijna elke kamer van ons huis wel droogbloemen te vinden. Deze DIY is eigenlijk geïnspireerd op de droogbloementrend en de simpele zig-zag vouwtechniek waar ik afgelopen kerst al engeltjes mee maakte. Ik laat jullie in deze blog stap voor stap zien hoe ik deze hanger van bladeren maakt.

Wat heb je nodig?
  • 1 a 2 rollen kraft cadeaupapier afhankelijk van het formaat wat je wil maken (verkrijgbaar bij o.a Xenos en Hema)
  • Schaar
  • Potlood
  • Secondelijm of een lijmpistool
  • Schilderij haakje
  • Eventueel droogbloemen naar keuze
  • Eventueel een klein restje verf

IMG_20200212_180831-01

Daar gaan we!

Stap 1

Je begint met het bepalen van de grote van je bladeren, dit is naar eigen smaak. Zorg wel voor 1 hele grote, een middel en een kleine. Dus 3 in totaal. Mijn buitenste is ongeveer 85 cm hoog en 65 cm breed en de middelste is dan weer net wat kleiner etc. Ik heb de bladeren uit de losse hand op papier getekend (de vorm kun je zelf bepalen) en daarna uitgeknipt.

Extra optie: Ik heb ervoor gekozen het kleinste blad te verven in 1 van mijn favoriete kleuren. Wil jij dit ook? Verf hem dan eerst, laat goed drogen en ga daarna pas vouwen.

Stap 2

Nu ga je alle 3 de bladeren 1 voor 1 vouwen door middel van de zig-zag – harmonica techniek zodat je het patroon krijgt zoals hieronder. Lijm precies in het middel van het blad de deeltjes op elkaar en vouw de boven en onderkant van je blad uit. Doe dit vervolgens ook met de andere 2 bladeren.

Stap 3

Daarna knip je kleine hoekjes uit je grootste en kleinste blad, dit hoeft niet heel precies en netjes.

IMG_20200212_180950-01
Het blad voor de knipjes
IMG_20200212_180935-01
En na de knipjes

Stap 4

Als het goed is heb je nu 3 bladeren die je zo hebt gevouwen en vast geplakt dat je eigenlijk 6 krijgt. Leg nu het grootste blad onderop, lijm vervolgens de middelste daar kruislings bovenop. Vouw de uiteinden van je kleinste blad een beetje dubbel en plak die tegen de zijkant van je middelste blad. Nu heb je alle 3 de bladeren op elkaar bevestigd. Zie onderstaande afbeelding.

IMG_20200212_180910-01

Stap 5

Als het goed is ziet je bladerkunst er nu ongeveer zo uit als de foto hieronder. Hij is nu natuurlijk al heel mooi maar ik heb er voor gekozen nog een aantal droogbloemen in de roos te plakken, voor een extra wauw effect!

IMG_20200212_180738-01

Stap 6

Het enige wat nu nog ontbreekt is het haakje waarmee je deze prachtige hanger aan je muur kan bevestigen. Ik heb een simpel schilderij haakje gebruikt, in elke bouwmarkt wel verkrijgbaar en zelfs de Action verkoopt deze in handige bakjes.

Even goed aandrukken, door de stevige lijm blijft hij zeker hangen! Eventueel kun je het papier iets opzij vouwen zodat de ondergrond wat vlakker wordt en het haakje makkelijker te plakken is. En tadaa hij is klaar!

DSC01713-02

DSC01737-01

Ga je zelf aan je slag? Ik zou het super leuk vinden als je mij tagt in het eindresultaat op mijn instagram @styleachterover

Of stuur een leuke foto naar style-achterover@outlook.com

Ik ben heel benieuwd, succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s