Interieur

Koekoek!!

Zoals jullie weten ben ik gek op vintage. Niks leuker dan kringloop winkels en marktjes afstruinen naar gave vondsten. Maar ik hou ook echt wel van nieuwe spulletjes. Ik vind het leuk hierin de perfecte balans te vinden thuis. Oud & nieuw combineren is echt mijn ding. Sinds kort hebben we een item in huis hangen wat al heel lang bestaat. Maar dan in een nieuw jasje! Word je al nieuwsgierig? 

DSC05375
Tik tak

Sinds kort hangt er namelijk een koekoeksklok bij ons aan de muur. Compleet met klepel en 2 kleine deurtjes. Achter die deurtjes zit een klein schattig vogeltje die elk uur tevoorschijn komt. Om er vervolgens vrolijk op los te tjilpen. Met op de achtergrond rustgevende natuur geluiden zoals een stromende rivier.

DSC05404

 

Imago

De koekoeksklok heeft natuurlijk een ietwat stoffig imago en ik zou hem waarschijnlijk netjes laten liggen mocht ik er 1 vinden bij de kringloopwinkel. Maar dit moderne exemplaar is toch ontzettend gaaf?

DSC05409

De klok heet Cucù Vicenza en is vernoemd naar de stad en regio Vicenza in Noord-Italië. Hij is met de hand gemaakt van beukenhout. Mijn klok (die je hier shopt) bevat een automatische lichtsensor die de koekoek laat stoppen met zingen zodra het licht uit is. Ook kun je door middel van de volume knop het geluid harder of zachter zetten. Je kan er zelfs voor kiezen het vogeltje in zijn hokje te laten zitten. Onze kat Joop vind het overigens leuker wanneer het vogeltje zo vaak mogelijk tevoorschijn komt. Klik hier voor het hele assortiment moderne koekoeksklokken, er zijn super veel verschillende soorten, maten en kleuren!

DSC05382

 

‘Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met koekoeksklokonline.nl, ik schrijf altijd eerlijk over een product of merk’. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s