Rubriek

De before and after van interieur IG’ers | Huizedop

Wat heb ik veel leuke en positieve reacties gehad toen ik mijn nieuwe blog rubriek bekend maakte. Super leuk, daar krijg ik zoveel energie van!

Judith (huizedop op Instagram) woont nog maar kort met haar gezin in hun nieuwbouwwoning. Er is keihard gewerkt om er een prachtig plekje van te maken… 

Hi Judith, zou je iets kunnen vertellen over de gezinssamenstelling?

We wonen hier met z’n viertjes. Mike en ik zijn dit jaar alweer 18 jaar getrouwd en we hebben 2 dochters, Suus van 7 en Pien van 5. Huisdieren hebben we niet. De meiden zouden dolgraag een hond willen. Maar op dit moment kunnen we die niet de tijd en aandacht geven die zo’n beestje verdient, dus dan moet je er niet aan beginnen.

Wanneer was de oplevering van jullie woning?

In juni 2017 was de oplevering van onze 2/1 woning. We hebben een paar maanden geklust en zijn hier in september 2017 komen wonen. Zoals bij iedereen hadden we best wat tegenslagen gedurende de eerste maanden na de oplevering. Zoals lekkage boven de schuifpui, ellende met de waterafvoer in de achtertuin, de gietvloer die overnieuw moest terwijl we die dag moesten verhuizen, stress toen ik ’t plafond verknalde, het toilet die totaal mislukte, etc. Maar uiteindelijk komt alles goed en dat is ook echt zo! Alleen heb je er op dat moment best wat stress en kopzorgen van. We zijn heel blij dat we er zitten en volop kunnen genieten van dit heerlijke huis. En we kunnen echt niet wachten tot het voorjaar begint en we echt volle bak van de tuin kunnen genieten.

De woonkamer Before

After

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je alles naar eigen smaak kunt inrichten maar het brengt ook veel werk met zich mee denk ik?

Standaard werd het zonder keuken opgeleverd en de badkamer hebben we ook casco op laten leveren. De muren boven hebben we door de schilder met renovlies laten behangen en zelf gesausd. Beneden is alles gestuct en door de schilder gesausd. De laminaatvloer boven en op zolder hebben we zelf gelegd. Als ik het zo type lijkt het allemaal appeltje, eitje, maar toch waren het best drukke maanden. Ik merk nu dat je snel vergeet wat er allemaal is gebeurd.

De eethoek Before

keuken 1

After

Styleachterover 2

De keuken Before

keuken 2

After

Styleachterover 3.jpg

Zou je momenteel nog iets willen veranderen of is er nog een grote klus die geklaard moet worden?

De basis van de tuin is klaar, maar de planten moeten er nog in en de veranda willen we nog verven. Die klus gaan we doen zodra het weer het toelaat. Daarnaast gaan we op den duur de zolder nog aanpakken, dat is nu een mega grote ruimte. Dit hebben we bewust gedaan omdat we er geen bestemming voor hebben behalve dat de was er hangt en er spullen staan. Het heeft geen haast, dus we zien wel wanneer we dat gaan doen. Oh ja en met het toilet en de hal moet ik nog even wat doen. Die zijn nogal saai, maar ik heb er nog geen zin in gehad 😉

De slaapkamer Before

After

Styleachterover 4

Tot slot, waar ben je het meest trots op?

Och nou, eigenlijk op het hele project en proces. Vanaf de eerste stap. Naar de informatie-avond gaan van het nieuwbouwproject, alle stappen ertussen, huis verkopen, tijdelijk huurhuis zoeken, alle gesprekken met de verkoopadviseur (en die verliepen behoorlijk stroef kan ik je vertellen…), de oplevering, het klussen, mijn perfectionisme en controledrang (die me af en toe gigantisch in de weg zaten). Wederom verhuizen en dan het besef dat als je er zit, je dan nog lang niet klaar bent…… Dus ja, het meest trots ben ik op ons, dat we het geflikt hebben en dat we überhaupt kunnen/mogen wonen in zo’n mooi huis met fantastische uitzichten aan alle kanten. Met een tuin op het zuiden! Ik denk dat we daar nog het meest van genieten, die zon!

 

Wat fijn dat je dit hele proces met ons wilde delen Judith, wat hebben jullie hard gewerkt. In zo’n korte periode je interieur zo smaakvol en eigen inrichten. Dat kan alleen als je er een enorme passie voor hebt!

 

2 gedachten over “De before and after van interieur IG’ers | Huizedop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s