Eco-friendly·Fairtrade·Interieur

Een vloerkleed met een verhaal.

Bij ons thuis ligt sinds kort een prachtig uniek kleed en ik vind het verhaal er achter mooi om te vertellen. 

DSC03974
Sukhi

Het kleed is van het merk Sukhi en te vinden op de website www.sukhi.nl. In Nepal betekend Sukhi ‘blij’. En blij word je absoluut van deze mooie handgemaakte vloerkleden. Ik vind het prachtig om te zien met hoeveel plezier en passie wordt gewerkt aan de kleden. Ze worden gemaakt in o.a India, Marokko, Nepal en Turkije. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en vrijwel alle maten zijn mogelijk. Mijn stenen kleed is gemaakt in India. Hij is gemaakt door ambachtelijke kleden makers. Ze doen er enkele weken over om een kleed te knopen. Ze werken onder prima arbeidsomstandigheden en krijgen een uitstekend salaris. Door de verkoop van de kleden krijgen deze mensen een beter leven en een toekomst.

Nasia van team Sukhi bezoekt regelmatig de makers.

Nasia-Burnet-Co-founder-Sukhi-in-India

De meeste vrouwen werken samen met vriendinnen vanuit huis aan de stenen kleden. Doordat het kleed speciaal voor jou geknoopt wordt haal je echt iets unieks in huis en daar hou ik van. En het leuke is, aan het kleed wat je koopt hangt een label met de naam van de maker. Je kunt de maker zelfs bedanken. Dus bij deze:

Thank you Ajmira. 

Ajmira

DSC04267

Stenen kleed

Ik ben echt blij met mijn bijzondere kleed. Het lijken net grote kiezels/stenen maar het zijn bolletjes wol. Dus heerlijk zacht en warm. Het kleed heeft prachtige grijs, bruin en wit tinten en matcht dus bij ieder interieur. Ik krijg er veel complimenten over, het is echt een opvallend item in huis.

DSC03983

 

DSC04305

Klik hier voor een kort filmpje waarin te zien is hoe het kleed wordt gemaakt en door wie. Hier zie je ook hoe goed je geld terecht komt met het kopen van zo’n kleed.

 

 

‘Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sukhi. Ik schrijf altijd eerlijk over een product of merk’.

7 gedachten over “Een vloerkleed met een verhaal.

  1. Wat een prachtig artikel heb je geschreven over ons vloerkleed, Baukje! Wij zijn blij dat je zo bij bent met het kleed en het staat echt prachtig in je interieur! Je hebt alles zo mooi gedecoreerd! Je blog is echt een hele goede inspiratie 🙂

    Groetjes Marieke van Sukhi.nl

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s