Interieur

Ons nieuwe huis, before and after

Ons nieuwe huis begint steeds meer ook echt ons plekje te worden. Hoewel we nog genoeg te doen hebben vind ik het leuk om alvast wat before and after foto’s met jullie te delen. Zoals beloofd! 

Klusserdeklus

Toen we het huis voor de eerste keer gingen bekijken waren we eigenlijk meteen verkocht. Grote raampartijen, zoveel licht en ruimte! De vorige bewoners hadden alles keurig afgewerkt waardoor we dachten dat het klussen zo klaar zou zijn toen we uiteindelijk besloten het huis te kopen. Uiteindelijk zijn we toch drie maanden bezig geweest. Dit kwam deels doordat we zo perfectionistisch zijn maar ook door de omvang van het huis waardoor alles veel tijd in beslag nam. Maar genoeg gepraat, jullie willen natuurlijk foto’s zien!

De keuken

Before

IMG_6253

De basis van de keuken was goed. Hij was alleen een beetje gedateerd en niet onze smaak. We zijn verliefd op het gasfornuis en ook de kastjes waren eigenlijk nog nieuw. Anders dan op de foto waren ze in het echt gelig van kleur. We besloten alle bovenkastjes te slopen en ook de inbouw koelkast moest er aan geloven. Ook hebben we een aantal rijen tegels weggehaald. Zo werd de keuken een stuk ruimer en moderner.

Daarna hebben we de muur opnieuw gestuct en geverfd. We hebben gekozen voor een warme donkere kleur zodat er wat contrast zou ontstaan en omdat we dit een hele mooie kleur vonden. Hij past bij de rest van het huis en maakt de keuken persoonlijk. De keukenkastjes heb ik wit geverfd met renovatieverf van V33. Dit werkt echt perfect! Het eerste wat we kochten voor het nieuwe huis was een zwarte kraan voor de keuken en dat is echt een blikvanger geworden. Over de hele lengte hebben we 2 vergrijsde steigerhouten planken opgehangen met stoere plankdragers. En alle greepjes zijn vervangen voor zwarte exemplaren. Van deze keuken is er maar 1 en dat vind ik juist zo gaaf.

After

DSC04161

Kozijnen

Op de eerste verdieping hebben we nieuwe vloeren gelegd, alle muren en plafonds geverfd en alle kozijnen geverfd. Door het hele huis heen trouwens en geloof me, dat zijn heel veel kozijnen. Ik denk dat daar bijna de meeste tijd in heeft gezeten. Van geel naar wit. Maar het was de moeite dubbel en dwars waard want wat een verschil!

IMG_6580

Voor en na foto’s van de 1e verdieping:
De logeerkamer

Before

IMG_6259

IMG_6260

After

DSC04007

DSC04033

Onze slaapkamer

Before

IMG_6255

IMG_6256

After

DSC03133

DSC03505

Ons huis heeft op deze verdieping nog een kamer en een badkamer. Deze zijn nog niet helemaal af. Ook onze werkzolder op de bovenste verdieping is nog niet af. Hier laat ik dus (nog) geen foto’s van zien. Ik denk dat mijn blog dan ook wat te lang wordt haha! En dan als laatste de woonkamer en eethoek.

De woonkamer

Before

IMG_6245

After

DSC03968

De eethoek

Before

IMG_6250

After

DSC03905

Ik heb nog lang niet alles laten zien en er is nu alweer een hoop veranderd maar elke keer als er weer iets af is deel ik dat natuurlijk op mijn Instagram account. Wij zijn nog lang niet uit geklust haha!

 

En ohja we hebben ook nog een tuin, deze moet er aankomende lente aan geloven 🙂

 

16 gedachten over “Ons nieuwe huis, before and after

 1. Hoi Baukje, wat een leuke blog. Prachtig om te zien hoe jullie het huis eigen hebben gemaakt. Ik vind de nieuwe greepjes in de keuken ook erg mooi, mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Heel veel succes met de rest van de kamers en de tuin!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi, dankjewel voor je compliment! Het is inderdaad echt ons plekje geworden. De greepjes zaten al op de keuken, we hebben ze zwart gespoten. Dus ik kan je niet vertellen waar ze van zijn helaas. Dankjewel, ik ga de vorderingen weer delen als het zo ver is! Liefs Baukje

   Like

 2. Hopelijk lees je deze vraag twee jaar later nog, maar ik ben héél benieuwd wélke verf je hebt gebruikt om de grepen van de keuken te verfen én of het er na twee jaar nog steeds een beetje naar je zin op zit?

  Like

  1. Hoi Christine, ik heb dit gedaan met een spuitbus zwarte verf, volgens mij gewoon van Karwei. Nu twee jaar later begint het er pas een beetje vanaf te slijten maar je kunt ze er heel gemakkelijk af schroeven en weer opnieuw spuiten. Binnen een half uurtje gedaan!

   Like

   1. Super, dankjewel! We gaan het gewoon proberen.. ik vind de grepen an sich niet lelijk, maar ze zijn zilverkleurig en ik zou ze liever in het zwart zien.. vandaar! En de voegen tussen de tegels gaan van grijs naar zwart adhv je andere artikel, op die manier kunnen we nog zes jaar vooruit met deze kleine make-over tot we een nieuwe keuken in de aan te bouwen uitbouw kunnen realiseren!!

    Like

 3. Ziet er gaaf uit zeg! Ik ben heel benieuwd hoe de renovatieverf van V33 bevalt na 2 jaar? Zijn de vlekken makkelijk te verwijderen en zit de verf nog mooi op de deurtjes?

  Like

  1. Dankjewel! Hij bevalt eigenlijk nog steeds super goed.We willen binnenkort voor een andere kleur gaan en kiezen dan zeker weer dit merk. Hij slijt alleen een beetje aan de bovenkant van de deurtjes omdat die steeds open en dicht gaan en langs elkaar glijden. Verder is het schoonmaken goed te doen, hetzelfde als kastjes zonder verf eigenlijk 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s