Interieur·Koken & Tafelen

Inspiratie nodig voor de kerst tafel?

Op 1e Kerstdag komt de hele familie kerst vieren bij ons. Richard kan heerlijk koken en slooft zich de hele dag uit in de keuken. Ondertussen versier ik het huis en maak van de tafel een feestje. Kerst liedjes op de achtergrond, volume extra hard.. voor ons is dat echt genieten. 

Dit jaar wordt het natuurlijk extra bijzonder, de eerste kerst in ons nieuwe huis. In samenwerking met Blokker mocht ik me daarom uitleven om het dit jaar extra speciaal te maken.

DSC03595

Onze kerst tafel

Verschillende grijstinten combineren vind ik erg mooi, het wordt daardoor bijna een stilleven. Daarom heb ik gekozen voor een donkergrijs tafelkleed met een linnen look. Vind je grijs ook erg mooi maar wil je niet dat het te saai of te somber wordt? Door hout toe te voegen aan je tafel wordt het geheel veel warmer. Wij hebben een houten tafel en ik heb er voor gekozen de tafel niet helemaal te dekken. Maar je kunt natuurlijk ook houten borden toevoegen, bestek of schaaltjes.

DSC03730

Tijdens mijn opleiding was ik veel aan het etaleren en het grappige is, de dingen die ik toen geleerd heb pas ik ook weer toe in mijn interieur. Tip: Probeer altijd hoogte verschil te maken. Dus niet 1 bord maar meerdere lagen. Dit geeft niet alleen een luxe gevoel, het geeft je tafel ook meer ‘body’. Boven de tafel heb ik daarom deze mooie sterren opgehangen waardoor er laagjes ontstaan en daardoor wordt het gezelliger.

DSC03768

Het mooie zwarte vintage bestek heb ik niet keurig kaarsrecht naast elkaar gelegd. Ik ben niet van ‘hoe het moet’. Ik vind het zo veel leuker en speelser. Tip: Om de tafel persoonlijk te maken heb ik op elk bord een lei stenen bordje met naam gelegd.

Ook de glazen staan niet keurig rechts boven het bord op tafel maar in het bord. Aan elk glas heb ik een kleine kerstbal gehangen, heel simpel eigenlijk maar het staat super feestelijk.

DSC03775

DSC03801

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak het geheel af met glitters, wees vooral niet te zuinig!!

DSC03785

En wat vinden jullie van onze tafel? Ga jij dit jaar ook koken voor je familie of laat je je verwennen?

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Blokker. Vrijwel alle producten die ik heb gebruikt voor de styling zijn van de Blokker. De sterren boven de tafel zijn van jetathome.nl en het groen heb ik gewoon uit onze tuin gehaald 🙂 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s