DIY·Interieur

DIY – Trend: de zwart wit tegel

Witte tegels met zwarte voeg, het is weer helemaal hip! Niet alles meer dezelfde kleur maar juist de contrasten opzoeken.


DSC00129

Geen zin om je hele keuken/badkamer opnieuw te tegelen?

Wij hebben een relatief simpele keuken. We willen geen nieuwe aanschaffen omdat het appartement waar we nu wonen prima is voor nu maar niet voor ‘later’. Omdat we over een tijdje toch gaan verhuizen probeer ik low budget onze keuken toch leuk en persoonlijk te maken. Ik heb o.a de handgreepjes vervangen voor stoere zwart metalen greepjes.

Ik zag al meerdere keren gave keukens en badkamers langskomen op Pinterest met zwart wit tegeltjes. En laten wij nou ook witte tegels in de keuken hebben. Dus niet te moeilijk denken, bij de bouwmarkt verf halen en aan de slag!

Ik heb de Histor CLEAN gebruikt, deze kun je reinigen en is dus ideaal voor keukens. Ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer is deze geschikt. In dit geval de kleur ‘black’ maar hij is in alle kleuren te mengen.

Ik heb eerst met een borsteltje en ammonia alle voegen geschrobd. Het moet goed vet vrij zijn want anders hecht de verf niet.

DSC00096

Goed laten drogen en dan kan het schilderen beginnen. Nou ja schilderen. Met een penseeltje kleur je alle voegen in. Het hoeft niet strak of nauwkeurig want de overige verf poets je later van de tegeltjes.

Dit laat je ongeveer 1 uur drogen. Met een vaatdoekje, wat water en ammonia veeg je vervolgens aan beide kanten van de voeg de overige verf weg zodat je een strakke lijn krijgt.

Het is even een werkje maar het resultaat is prachtig. Het geeft je interieur echt een stoere industriële en een beetje minimalistische uitstraling.

DSC00124

DSC00152

DSC00140

1 van mijn DIY ideeën uitgeprobeerd? Ik vind het leuk om dit terug te zien! Dus deel het eindresultaat met #styleachteroverdiy en wie weet krijg je wel een ere plaatsje op mijn blog of Instagram!

Een gedachte over “DIY – Trend: de zwart wit tegel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s