Koken & Tafelen

Frisse kleuren, frisse start

De meeste mensen weten het inmiddels wel maar ik woon samen met een heuse hobbykok. Eentje die elke avond met veel liefde de keuken in duikt en de lekkerste gerechten maakt. Lucky me! En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. 

dsc06759
Winterdipje?

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in voeding. Niet zozeer het koken (dat kan ik echt beter aan hem overlaten) maar over wat voeding met je lichaam doet. Al een tijdje voelden we ons moe en lusteloos, misschien een winterdipje? Maar ik had het idee dat het aan ons voedingspatroon lag.

Dus sinds een half jaar koken wij heel gezond en zonder pakjes en zakjes. Weg met die toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Eerst waren we wel wat sceptisch want kost het niet ontzettend veel tijd? Maar dat valt echt reuze mee, vaak zijn we net zo snel klaar met koken als toen we nog pakjes & zakjes gebruikten. En we voelen ons veel energieker!

dsc06706

Eten jullie een hapje mee?

Regelmatig nodigen we vrienden of familie uit om gezellig mee te eten. Dan staan we vaak samen in de keuken. Tip: Maak een ovenschotel want die kun je vooraf gemakkelijk bereiden. Wanneer het bezoek er is schuif je de schotel in de oven en kun je zelf ook lekker mee borrelen voordat iedereen aan tafel kan.

Wat wij zelf een erg lekker gerecht vinden is kip uit de oven. Veel verse groentes (zelf in te vullen) in grove stukken snijden en die in een grote ovenschaal leggen, daar de kip filetjes bovenop en dan met wat paprikapoeder, knoflook en verse tijm op smaak brengen. Een uurtje in de oven op 180 graden, serveren met wat rijst en klaar!

dsc06744

Romantisch diner voor 2

Bij ons thuis zijn de taken goed verdeeld, we doen waar we goed in zijn. Richard kookt en ik dek de tafel. Met speciale gelegenheden doe ik extra mijn best, daar kan ik echt van genieten. Jullie ook? Met Valentijnsdag in het voorruitzicht heb ik er een romantisch thema van gemaakt. De basis van een mooi gedekte tafel is natuurlijk mooi servies.

dsc06771

dsc06778

Borden, bestek, servetten en de glazen zijn allemaal van de Blokker. De borden hebben prachtige poedertinten, iets wat helemaal past bij de trend van dit jaar. En bij ons interieur. Als vrolijk detail heb ik op ieder bord een Gerbera gelegd.

dsc06755

Ook mooie glazen mogen natuurlijk niet ontbreken. Wat feestelijke glitters, hier en daar een hartje en klaar is je romantisch gedekte tafel!

dsc06754

dsc06767

dsc06780

Ondertussen zijn de kippetjes samen met de groentes lekker gegaard en is de makkelijke en gezonde maaltijd klaar. En de keuken een rommeltje maar dat hoort erbij.

dsc06793

De mooie ovenschaal van Jamie Oliver misstaat niet op de tafel. Ik heb wat rijst gekookt en die mooi geserveerd op de borden, je kan hiervoor een speciaal vormpje gebruiken of gewoon iets wat je voorhanden hebt. Vullen met rijst, even aandrukken en omkiepen. En dan smullen maar!

dsc06811

Onze frisse start in 2017 is dus lekker en gezond eten. Hebben jullie ook zo’n honger gekregen?

Psst.. als toetje hebben we homemade chocolademousse hoor, het hoeft heus niet altijd maar gezond. Je moet ook kunnen genieten!

♥ Ovenschaal: Blokker – Jamie Oliver

Borden: Blokker

Bestek: Blokker

Glazen: Blokker

Servetten: Blokker

Recept: Kookboek bespaar met Jamie

‘Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Blokker. Ik schrijf altijd eerlijk over een product of merk’.

5 gedachten over “Frisse kleuren, frisse start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s